2014 España d’Estilada
Al sinds mijn vroege jeugd kom ik in Spanje. Vroeger vooral mee met mijn vader die er voor zijn werk kwam, later ook tijdens vakanties en weer later deelnemend aan het gewone Spaanse leven. Wat mij is opgevallen is dat ondanks alle moderniseringen de oude cultuur in Spanje hoog in het vaandel blijft staan met alle elementen, zowel op cultureel als religieus gebied. Ik heb een aantal elementen hieruit min of meer uit hun verband gehaald en verbeeldend in de huidige tijd geplaatst.
Het is zoeken naar en wachten op het juiste beeld.
Zoals de foto van de Sevillana, genomen op de Feria de Abril in Sevilla. Ik heb daar drie dagen rondgelopen om uiteindelijk deze foto te kunnen schieten. Het is bijna een documentair portret, ze stond daar, te wachten op iets of iemand of even uit te rusten. Ik heb twee foto’s van haar geschoten. Misschien voelde ze dat ze gefotografeerd werd maar ze liet het niet merken. Wel zag ik dat haar lichaam iets meer aanspande bij de tweede foto. De vingers strak tegen de muur, prachtige kleuren en vormen, haar huid zo blank in contrast met het zonovergoten Sevilla.
Daarbij de strakke lijnen van de witte huizen, Andalucia, flamenco. Ook daar weer zoeken en dan ineens zag ik het repeterende metalen hekje, het lijnenspel in combinatie met de harde schaduwen en het felle zonlicht.

Tentoonstelling: 2014, Café Cultura, Rotterdam.
De foto’s zijn in beperkte (unica) oplage verkrijgbaar. Heeft u interesse? Voor meer informatie over afmetingen en prijzen stuur een email.